Docenten

Edson Ludowika, geboren op het caribisch eiland Curaçao, kreeg al vanuit zijn
wieg de typische deuntjes van het zonnige eiland te horen . Hij werd vanaf toen al beïnvloed door de dans van zijn cultuur. Tijdens zijn jeugd leerde hij de wereld van de hiphop en breakdancing kennen. Na heel wat ervaring te hebben opgedaan, raakte hij meer en meer geïnteresseerd in andere dansstijlen. Vooral in alle vormen van hiphop kan hij zich vinden, maar hij verdiept zich ook in vele andere dansstijlen om zijn choreografieen elke keer te onderscheiden van het “gebruikelijke”. Als choreograaf en lesgever heeft hij naam gemaakt in de urban hiphop wereld. Samen met verschillende artiesten heeft hij meegewerkt aan diverse projecten. Vooral met krumping heeft Edson zich op de kaart gezet.
Omdat hij nog steeds niet genoeg had van dansen, besloot Edson om de salsa terug op te pikken. Met zijn technische achtergrond weet Edson bepaalde technieken te plaatsen en uit te leggen die noodzakelijk zijn voor het salsa dansen. De typische flow en rust in de NY style salsa is dan ook een echte match voor Edson. Zijn rijke ervaring in de danswereld, zijn techniek en oog voor detail maken van hem een ideale lesgever om mensen te begeleiden een goede (salsa) danser te worden.

Wil je zien wat voor ervaringen Edson heeft , neem ‘n kijkje op www.eseemoves.nl .undefined

Anne-Lise Thijs , Als je mij bezig ziet heb ik veel te veel zuidersbloed in mijn lijf maar ben een echte Belgische.
Danskriebels heb ik van kinds af altijd gehad en zullen niet meer uit mijn lijf te krijgen zijn.
Tijdens mijn jeugd veel ballet en jazz ballet gedaan alsook volksdansen.
Regelmatig een optreden met de dansschool was op woensdag of weekenden een leuke afwisseling.
Tot mijn 30 ste gedanst tot er mij iemand kwam zeggen geen zin om salsa te dansen!
Van deze vreemde saus had ik nog nooit gehoord.
Uit volle overtuiging en niet wetende waar aan beginnen heb ik mij er toch aan gewaagd en heeft de microbe mij niet meer losgelaten en ben er dagelijks door gebeten.
20 jaar geleden was er niet zo veel stijl te bekennen als nu maar een goede evolutie in de stijlen mogen meemaken heeft mij wel gevormd tot wat ik vandaag ben en hopelijk wat kleur kan brengen op de dansvloer.
Heb de gelegenheid gekregen om mij zeer goed te ontplooien met vrouwelijke stijl, om mooie technieken aan te leren en door te geven aan iedereen die dit graag wil.
Mijn ervaring in de salsa met oog voor detail en verfijning in sociale dancing kan ik wel mensen helpen om goede salsa dansers te krijgen op de dansvloer

See you in de les of tot op de dansvloer.